Hi from Hong Kong
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Tjalling en Nienke
13 Januari 2009 | Hong Kong, Tsim Sha Tsui
Een week na ons afscheidsfeestje is ons grote avontuur dan toch echt begonnen: op naar Hong Kong. We stonden op het punt om het vliegtuig in te stappen toen bleek dat er sprake was van een technisch mankement: of het zou binnen 3 kwartier gerepareerd worden, of het zou nog zo’n 5 a 6 uur duren. Uiteindelijk duurde het gelukkig maar 4 uur om het probleem te verhelpen en konden we vertrekken. Na een slapeloze nacht in het vliegtuig voor Tjalling en een nacht neus snuiten voor Nienke (superverkouden…..) kwamen we aan in the concrete jungle oftewel Hong Kong. We konden ons hostel vrij snel vinden en hebben onze dormitory toch maar omgeboekt naar een double room. In de double room zijn de bedden wat langer en steken Tjallings voeten nog maar 10 cm uit….
We hadden om 4 uur met Kinlap Ng, maar je mag hem ook Josef noemen (de Chinees waar mijn moeder al sinds haar 16 mee schrijft en die ook al 2 keer in Nl is geweest) afgesproken. Met behulp van zijn routebeschrijving konden we Josefs kantoor snel vinden (al is kaartlezen wel ietwat lastig als er alleen chinese tekens op de kaart staan. En die Chinese namen zijn zo lastig te onthouden, voorbeeldje: onze wijk heeft Tsim Sha Tsui). Met Josef in sneltreinvaart de bus naar Nanning geboekt en daarna gegeten samen met z’n vrouw. Ze vinden het nogal leuk om ons traditioneel Chinees te laten eten (tot hun grote schrik is Tjalling vegetariër). Nienke heeft het maar gelaten bij zeekomkommer en duif. Ze snapten ook wel dat ze niet bepaald zat te springen om rat en hond. Ook hebben we beide genoten van zwaluwkwijl, een Chinese delicatesse. Daarna nog de skyline van Hong Kong bekeken: wat een stad! Alleen maar wolkenkrabbers, de ene met nog meer neonverlichting dan de andere.
De volgende dag met Josef en Mabel op tourtocht door Hong Kong en weer uitgebreid Chinees eten. Dim Sum ontbijt (allerlei Chinese kleine hapjes ) vervolgens naar de markt (al werd onze eetlust niet echt opgewekt door de kippen en ganzekoppen, organen in alle soorten en maten (koeienlong en koeienmaag behoren tot Mabel haar favoriete gerechten), kikker (aaaah, ze leven nog!) en last but nog least: slangen (alleen te koop in de winter voor slangensoep die supersmakelijk schijnt te zijn). Het klopt echt dat Chinezen alles eten met poten behalve tafels en stoelen en alles met vleugels behalve vliegtuigen…. Na de markt werden we meegesleept van het huis van Josef en Mabel: erg mooi! Papa en mama, we hebben foto’s gemaakt zodat jullie kunnen zien welke accomodation jullie krijgen als jullie naar Hong Kong komen! Verder tempels bekeken en gewandeld tussen de aapjes.
Het is nu tijd om te slapen, we voelen de jetlag nog wel!
Liefs van Tjalling en Nienke
Het is nu tijd om te slapen, we voelen de jetlag nog wel!
Liefs van Tjalling en Nienke
13 Januari 2009 - 16:07
Jolijn:
Ni Hao!!!!
Super om de 1e indrukken even te lezen. Echt een totaal andere wereld zeg! Heeft Tjalling wel sokken aan in de te korte bedjes of is het warm zat? En Nien, ken je het chineze woord voor papieren zakdoekjes al??
Liefs Jo -
13 Januari 2009 - 16:16
Jorrit:
Hoi Tjalling en Nienke,
Klinkt goed! Veel plezier de komende tijd en geniet ervan.
Groetjes -
13 Januari 2009 - 17:02
Anke:
Leukkk om jullie verslag te lezen, wat een cultuurshock zeg! Klinkt niet erg aanlokkelijk al die gerechten, maar dapper hoor dat jullie toch al een aantal hebben geprobeerd! Ben benieuwd naar jullie verdere verhalen! x Anke -
13 Januari 2009 - 17:39
Dineke En Aize:
Na al die fantastische verhalen over dat heerlijke eten, moeten wij er toch ook maar aan geloven. "Hong Kong: here we come". We moeten alleen wel zeker weten dat onze voeten ook niet 10 cm buiten het bed in de masterbedroom steken. Wat weer een prachtige en enthousiaste verhalen. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben.
13 Januari 2009 - 17:45
13 Januari 2009 - 17:54
14 Januari 2009 - 07:43
Helma:
Het is dus eindelijk begonnen. Lekker hoor! Niet te veel rare dingen eten :) -
14 Januari 2009 - 12:29
Ben & Sara:
Je moet dan natuurlijk ook de insecten op een stokje proberen ;-)
Heel veel plezier in HK! Vanaf Victoria Peak heb je een geweldig uitzicht over de stad! Daar hebben ze ook een een Starbucks! :-)
Mocht je nog een andere hostel zoeken: Yessin
(www.yesinn.com) erg schoon en lekkere bedden!
Groet'n ut Grunn
14 Januari 2009 - 21:34
Christa:
Prachtig Nienke, dus
"IT GIET OAN"
Goed hè voor een Grunniger?
Wel een beetje kinderachtig van je dat je de rat niet hebt geproefd, heeft Tjalling alleen maar lijst gegeten? Volgend Bram (mijn man) is dat zwaluwkwijl een nestje van de zwaluw. Moest je er hard op kauwen. Ik volg jullie nauwgezet en "Veul plezaaier" -
14 Januari 2009 - 21:36
Christa:
Herstel: volgend Bram = volgens Bram. -
15 Januari 2009 - 16:10
Dorien:
Ha sjalling en nienke!
Leuk wat van jullie te horen! (zeker niet tjallings idee hehe)
Maar zo zo ... ik wist dat chinezen vreemde eetgewoontes hadden .. maar zwaluwkwijl gaat wel erg ver!
Wil iedereen ook met jullie op de foto?
Ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen en hoop dat jullie me niet al te erg missen.. :) -
18 Januari 2009 - 08:12
Kemira:
He Nienke en Tjalling,
Goed om te horen dat alles goed verlopen is. Ik kan me voorstellen dat het even wennen is daar!
Het zal wel lastig zijn voor Tjalling om iets anders te eten te vinden behalve al die beestjes.Zeekomkommer is toch ook een beest?
Ik wens jullie veel plezier. Pas goed op elkaar. We wachten tot jullie nieuwe avonturen op de site staan. -
18 Januari 2009 - 19:18
Sander P:
Hallo Tjalling en Nienke,
Het was weer een oudhollands feest op de Gorechtkade. Alleen zullen we nu een half jaar moeten wachten. Vliegen blijf leuk. Bij mij was er iedere keer wel wat aan de hand. dus het valt mee tot nu toe. Ik ben jaloers op jullie. Tjalling vroeger vond je dat toch leuk, slangen enzo. Veel plezier en ik hoop dat er nogveel meer van dit soort leuke berichten komen.
Groeten van Sander P -
20 Januari 2009 - 17:48
Miranda Schlotel:
Hoi Nienke en Tjalling,
Wat een verhaal al, dat is nog maar van een paar dagen!
Heel veel plezier nog en ik zal jullie zeker volgen, je schrijft erg leuk. -
21 Januari 2009 - 16:24
Jackeline Busman:
Wat een belevenis! Ik zal regelmatig even jullie verslag lezen. Ik wens jullie nog veel reis-plezier! -
21 Januari 2009 - 16:30
Lia De Vries:
hey nienke en tjalling
ik zou haast jaloers op jullie worden met al dat lekkers.te bedenken dat we vandaag hollands pannetje broccoli hebben gegeten met gekookte aardpelen en gehaktballetjes.niet zo lekker dus als bij jullie.hihi.gaat verder alles naar wens? heel veel succes groetjes en tot de volgende brief we lezen ze bij damen allemaal Willem print ze geloof ik uit of iemand anders .doeiii tot horens -
22 Januari 2009 - 08:48
Aize:
Ik heb net contact gehad met Nienke: ze zitten in Hanoi, Vietnam. Het gaat erg goed.