China Chat - Reisverslag uit Peking, China van Tjalling en Nienke - WaarBenJij.nu China Chat - Reisverslag uit Peking, China van Tjalling en Nienke - WaarBenJij.nu

China Chat

Door: Nienke en Tjalling

Blijf op de hoogte en volg Tjalling en Nienke

25 Januari 2009 | China, Peking

Inmiddels een week verder en alweer de nodige avonturen meegemaakt. Josef moest weer aan het werk, dus we hebben Hong Kong op eigen houtje verder ontdekt. Hoogtepunt was toch wel de langste roltrap ter wereld. We zijn benieuwd of dit nog geëvenaard wordt tijdens onze reis…. Ook hebben we de grootste buddha ter wereld bekeken. Tenminste, dat dachten we. Het bleek de grootste bronzen buddha ter wereld te zijn. Maar daardoor niet minder mooi en het ritje van 25 minuten in de kabelbaan er naar toe was erg leuk. Diezelfde avond zijn we met de bus van Hong Kong naar Nanning (in China gegaan). Het was nog een hele tour om de juiste halte te vinden. We stonden een beetje hulpeloos te kijken toen 2 Hong Kongers ons te hulp schoten. Die brachten ons naar de juiste halte, maar het bleek later toch de verkeerde te zijn. Gelukkig had Josef dit voorzien en had hij een mevrouwtje van de busmaatschappij naar ons toe gestuurd om ons naar de juiste halte te loodsen. Hij maakte zich ook een beetje zorgen of we wel de goede overstap zouden maken bij de Chinese grens, maar dat verliep allemaal vlekkeloos. Aangekomen in Nanning bleek dat Josef ons iets te rijk had ingeschat, aangezien hij het meest luxe hotel van de stad had geboekt…. Was wel genieten voor een nachtje!

De volgende dag zijn we vertrokken naar Xing Ping. Een klein dorpje midden in het Karst gebergte. Voor degene die wil weten hoe het er daar uit ziet: ga op zoek naar een biljet van 20 yuen en zie daar: de bergen bij Xing Ping! We hebben de grot van de hungry ghost bezocht (op de bonnefooi georganiseerd door de hostel-eigenaar ) en een lange wandeling gemaakt door de sinaasappelboomgaarden en langs de Li-River. Onvergetelijk! Toch wel iets mooier dan de langste roltrap in Hongkong

En toen weer terug naar Nanning. Het is best lastig om nu door China te reizen, aangezien IEDEREEN op reis is om het Chinese nieuwjaar met hun familie te vieren. Daardoor zijn treinen en bussen stampvol. Maar het is ons gelukt! Na weer een nachtje in Nanning (deze keer iets minder luxe) met de bus naar Vietnam. We zitten in een leuk hotel midden in de oude binnenstad van Ha Noi. Maar daar de volgende keer meer over. Nu ter afsluiting nog wat weetjes over de Chinezen:

• Het engels van de Chinezen is bar slecht…. Best lastig als je zelf niet zo goed Chinees spreekt. Maar gelukkig doet iedereen wel erg z’n best om te helpen. Gisteren op het station in Nanning was iedereen in rep en roer om iemand te vinden die engels sprak. Na een tijdje hadden ze iemand gevonden en tegelijkertijd kregen we ook telefoons aangereikt van mensen die wel iemand kenden die engels die wel een woordje engels spreekt. Uiteindelijk lukt het dus wel!
• Chinezen houden nogal van Kung Fu. Dit concluderen we tenminste uit de films die in de bus getoond worden: al 2 keer Kung Fu Panda en helemaal geweldig: Kung Fu Dunk (basketbal en Kung Fu gecombineerd....)
• Het is hip om als man als het warm is je trui omhoog te trekken zodat je bierbuik mooi in zicht is en je leuk met je navel kunt spelen
• Chinezen zijn blij met hun spleetogen: de grote ogen van westerlingen zijn gemakkelijke toeganspoorten voor boze geesten. Veel oude mensen zien westerlingen dus als wandelende bron van boze geesten: vandaar het gerochel als je langs loopt (dat is om de boze geesten weer te verwijderen…..)
• Laatste chinese mode: armwarmers. Zo noemen wij ze, want ze zien er uit als beenwarmers, maar ze dragen ze om hun armen. Helemaal hip: armwarmers met luipaardprint.

Tot zover onze China-avonturen. Bedankt voor al jullie leuke berichtjes, erg leuk om van jullie te horen!

Liefs, Tjalling en Nienke

• 25 Januari 2009 - 08:06

Aize:

Ik weet het nu helemaal zeker: ik ga ook naar China. Ik heb een prachtige buik en een trui heb ik ook al. En dan die mooie navel! Ik zie het al helemaal voor me: de trui omhoog en op een Kung Fu achtige manier met m'n armen in beenwarmers gestoken met m'n navel spelen. Ik ga naar China!!!!!!

• 25 Januari 2009 - 09:10

Helma:

Hoi daar.
    Al weer flink wat beleefd en gezien dus. Lekker hoor! Ik kijk uit naar het volgende bericht.

• 25 Januari 2009 - 10:09

Jan En Susan:

Hi, we hebben weer genoten van jullie reisverslag. De gewoontes van de chinezen zijn na onze reis heel herkenbaar.En...rochelen jullie al aardig mee,want die geesten moeten er wel uit hoor !
    liefs

• 25 Januari 2009 - 11:15

Aize En Dineke:

We genieten van jullie prachtige verhalen! Zouden wij ook zulke aparte gewoontes hebben in de ogen van de Chinezen? We zijn erg benieuwd hoe jullie het feest van Het Chinese Nieuw Jaar beleven in Ha Noi. Veel liefs xx

• 25 Januari 2009 - 12:55

Gerbrich:

Leuke verhalen! Ook leuk dat jullie in het Karstgebergte zijn geweest ;)

Geniet maar goed van alles wat jullie meemaken!

• 25 Januari 2009 - 17:30

Janda:

wat leuk om te lezen wat jullie zo allemaal beleven.
    hier in nederland was het vandaag weer eens lekker koud weer!! echt heerlijk..
    zag vandaag ook een rochel op de grond,maar of ie nou van ie chinees was??kon t niet echt zien!!
    gr janda

• 27 Januari 2009 - 07:32

Wil:

Vreemde mensen ,die Chinezen.
    Wat hebben jullie al veel gezien, zo te lezen hebben jullie een goede keus gemaakt om op Wereldreis te gaan.
    Bovendien, wij reizen op deze manier een beetje met jullie mee.
    Fijn, om die verhalen van jullie te lezen.
    Geniet lekker verder.
    Hans en Wil

• 27 Januari 2009 - 08:03

Sarah:

He, leuke verhalen.
    echt te gek.
    nog heel veel plezier daar

• 27 Januari 2009 - 08:04

Sarah:

oh,
    en hebben jullie ook fotos???

• 27 Januari 2009 - 21:00

Liesbeth Hofman:

En ik dacht nog wel dat wij een geweldige vakantie hadden bij de Moezel met al die burchten en kastelen. Daar kunnen jullie belevenissen niet tegen op zeg. Ik zie dat jullie enorm genieten, misschien is een kleine vertaal computer toch niet zo'n slecht idee!Wel makkelijk hoor zulke arm warmers, zeker voor een kou kleum als ik ben. Zal Willem vragen of we die ook aan kunnen schaffen. Zie uit naar jullie nieuwe belevenissen. Liefs Liesbeth

• 28 Januari 2009 - 12:32

Gonnie:

He hoi,

Superleuk om al jullie avonturen te lezen.
    Geniet er van!!

Groetjes uit Twente
    Gonnie & Hugo

• 28 Januari 2009 - 17:27

Joke Dijkstra:

Echt hartstikke leuk om jullie verhalen te lezen!! Elke keer als jullie een verhaal op de site zetten, wordt ie uitgeprint en gaat ie door de apotheek! :) Veel plezier!

• 29 Januari 2009 - 13:59

Miranda Klip:

Wauw wat een verhalen! Super leuk om te lezen wat jullie daar allemaal mee maken en doen. Nu al zoveel en nog zoveel te gaan..... krijg er ook zin in om eens weg te gaan zo. Haha. Heb zelf trouwens ook -eindelijk- bericht van de landmacht! Heb 17 februari de 1e test: fysieke belasting. Zit nu een beetje schot in. Laat nog wel weten hoe het ging.
    Hoop nog erg veel van jullie te horen!
    Liefs Miranda.

• 30 Januari 2009 - 12:40

Leon, Dunja En Bo:

Zo ik heb jullie verhalen tot nu even gelezen! leuk om dat allemaal via jullie ogen ook een beetje mee te maken.
    Nog heel veel plezier gewenst, lekker met zijn tweetjes genieten van alle mooie dingen die jullie nog gaan meemaken!

groetjes van ons en een dikke kus van Bo

• 30 Januari 2009 - 13:22

Roberto Refos:

Gouden dag vanuit het hoge Noorden.

Leuke byzonderheden!
    - Kung Fu \ Boze Geesten \ navels en armwarmers...

Benieuwd naar ditjes en datjes vanhier?
    > temp. rond het vriespunt en droog
    > er is een schoonmaakactie binnen JC gehouden
    > inmiddels tot 8 keer van gebak genoten in het nieuwe jaar
    > tja echt byzonder is het niet .....

N'joy, Roberto.

• 30 Januari 2009 - 14:33

Pors:

Veel plezier daar en leuk om jullie berichtjes te lezen!

• 31 Januari 2009 - 10:44

Ina:

maar goed dat jullie ervaren reizigers zijn. met handen en voeten kom je een heel eind. volgens mij hebben jullie het heel druk met alle bezienswaardigheden, want ik kon nog geen foto's ontdekken. geniet lekker van het warme weer, want hier vriest het weer.

• 02 Februari 2009 - 11:22

Christa:

Heerlijk je verhalen en die leuke weetjes over de chinezen. Ben ik even blij dat ik van die kleine oogjes heb, heb het stiekum altijd wel geweten dat de boze geesten bij mij er niet in komen :-) Ik volg je op de voet! liefs.

• 02 Februari 2009 - 11:22

Christa:

• 02 Februari 2009 - 13:07

Evelien:

Erg leuk om jullie mooie verhalen te lezen! Zie China helemaal voor me :) Groetjes!!

• 02 Februari 2009 - 13:45

Sietse Van Der Laan:

Helden! Ik wil ook weer reizen!

have fun!

• 02 Februari 2009 - 19:10

Jurjan:

De profetie is duidelijk in werking getreden:

"In het jaar van de Os zal de Tja-Lling dynastie met grote ogen wederkomen: toont hen uw navel, rochelt van vreugde en versiert uw armen, opdat de Reis voorspoedig zal verlopen!"

• 07 December 2010 - 12:35

Hoi: