Pinproblematiek en Thai Tales - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Tjalling en Nienke - WaarBenJij.nu Pinproblematiek en Thai Tales - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Tjalling en Nienke - WaarBenJij.nu

Pinproblematiek en Thai Tales

Door: Nienke en Tjalling

Blijf op de hoogte en volg Tjalling en Nienke

09 Maart 2009 | Thailand, Bangkok

Nog 1 dagje in Azië en Tjalling is aan het mediteren met de monniken: tijd voor een update vanuit Bangkok.

Vanuit Luang Prabang zijn we met de boot verder naar het noorden van Laos gegaan. Na 8 uurtjes varen in de slowboat (die erg slow was omdat het water zo laag stond) kwamen we aan in Nong Khiew. Hier hebben we een paar daagjes in een bungalowtje aan een rivier met supermooi uitzicht op de bergen gebivakkeerd. Wel jammer dat er ’s nachts ratten door onze kamer scharrelden, maar de schitterende omgeving maakte zelfs dat goed. Eigenlijk was het plan om verder naar het noorden te gaan, maar vanwege wat geldproblemen werd dat lastig. Nee, schrik niet, ons geld is nog niet op….er zijn alleen geen pinautomaten in noord Laos. Of ze doen het niet. De noordelijkste pinautomaten zijn in Luang Prabang. Het zijn er maar liefst 2, maar die waren out of order toen wij daar waren. En de zaakjes waar we met onze credit card geld konden krijgen waren gesloten en we hadden de boot naar het noorden al geboekt….. In Nong Khiew aangekomen hoorden we dat er een bank was in een dorpje een half uurtje verderop. Met automaat! Dus wij hebben ons de volgende dag vol goede moed in de jumbo tuktuk gewurmd. En in het dorpje aangekomen bleek er inderdaad een bank te zijn met automaat. Helaas deed de automaat het niet.

Na een paar daagjes dus maar weer terug naar Luang Prabang, waar de pinautomaten het nog steeds niet deden, maar waar nu de winkeltjes weer open waren zodat we eindelijk weer wat kippen konden scoren. We zijn trouwens wel wat overenthousiast geweest. We hebben nu nog 650.000 kippen over en kunnen daar in Thailand niet vanaf komen…. Geïnteresseerden mogen zich melden!

Vanuit Luang Prabang hebben we een 2 daagse tocht gemaakt: 1 dag hiken door de bergen, overnachten bij een heuse Lao-family in een klein dorpje en op dag 2 terug kayakken naar Luang Prabang. Wild water kayakken welteverstaan. Best spannend vond ik. Volgens Tjalling niet zo spannend, want je kunt bijna niet omslaan. Dat stelde me wel gerust totdat de 2 Engelsen die ook mee waren al na 2 seconden omsloegen. Maar wij kwamen de eerste stroomversnelling goed door. De tweede ging al wat moeilijker en daarna sloegen we door een miezerig golfje om. Wat bleek…..onze kayak was lek en was dus langzaam aan het zinken en werd dus steeds instabieler. Maar dat maakte het niet minder leuk, want het was eigenlijk best prima om in het water te vallen, even afkoelen. Al hozend en omslaand kwamen we na 5 uurtjes weer aan in Luang Prabang.

Vanuit Luang Prabang zijn we vervolgens in één ruk naar Ko Samet gegaan, een Thais eilandje. Hiervoor moesten we eerst met de bus naar de hoofdstad van Laos. Op zich niet zo ver, maar door de bochtige weg in de bergen duurt het zo’n 9 uur. Wij waren best blij met onze ruime plek achterin de bus. Totdat de mevrouw naast ons misselijk werd en begon te kotsen. En die geluiden waren zo smerig dat er al snel nog 3 mensen om ons heen meededen met het kotsfestijn. Gelukkig zijn onze magen door al het exotische eten hier supersterk geworden, dus wij hebben onze noodle soep binnen kunnen houden.

Uiteindelijk kwamen we 34 (!) uur later aan op Ko Samet en konden we daar een paar daagjes lekker uitrusten (pffff, we hebben het ook zooo druk). Stel je voor: parelwit strand, helder blauwe zee, palmpjes, 35 graden…. Niet verkeerd toch? (nee hoor, we willen jullie helemaal niet jaloers maken. Hoe is het weer eigenlijk in Nederland?) O ja, voor 4 euro kun je je ook een uur laten masseren op het strand, waar we goed gebruik van hebben gemaakt. Wat we hebben afgeslagen zijn aanbiedingen als: ‘Let’s get fucking wasted!’ (bij ons hotel), ‘Very strong cocktails, we don’t check ID!’ en ‘would you like te go home with me?’ uit de mond van een travestiet.

Na 3 daagjes bruinbakken zijn we verhuisd naar Bangkok. Wat een verschil met Laos: drukte, alle mensen willen wat van je en het liefst willen ze dat je daar veel te veel geld voor betaald en hier zijn weer supermarkten, Mc Donaldsen en Pizza Hutten. En die misten we nou juist net niet…… Verder wel erg leuk om hier een paar daagjes rond te kijken. We hebben gisteren de schatten van de koning bekeken. Een kleine greep uit de collectie: een massief gouden boot (ongeveer 2 m groot) waar 168 man 2 jaar en 9 maanden aan gewerkt hebben. Gouden tronen, koninklijk gedekte tafels met veel, heel veel, goud en diamenten. De meesten schatten had hij gekregen voor zijn 80ste verjaardag. Zou Bea ook zulke presentjes op haar verjaardag krijgen? Verder zijn hier in Bangkok vooral veel tempels, tuk tuks en veel knalroze taxi’s.

Morgen vliegen we naar Nieuw Zeeland. We verwachten daar wat minder tuk tuks en rijst, maar des te meer Kiwi’s en mooie natuur. We houden jullie op de hoogte!

Tjalling en Nienke

• 09 Maart 2009 - 10:57

Helma:

Azië zit er dus al weer op! Het waren mooie belevenissen. Nieuw-Zeeland zal inderdaad wel anders zijn! Jaloers op het weer ben ik zeker, al was het hier zaterdag bijna lente, maar het is nu alweer herfst helaas.
    Groeten

• 09 Maart 2009 - 11:06

Dineke:

Wat zien en beleven jullie veel! Met zoveel ervaringen kunnen jullie zelf wel een Lonely Planet schrijven. Goede reis naar de andere kant van de wereld: Nieuw Zeeland. Veel liefs uit Drachten.

• 09 Maart 2009 - 11:31

Gonnie:

Klinkt niet verkeerd daar aan het strand. Wel iets beter dan hier hoor. Net nog door een natte sneeuwbui moeten fietsen.
    Goeie reis naar Nieuw-Zeeland!!!

Groetjes uit Twente!!!

• 09 Maart 2009 - 13:06

Aize:

Gelukkig gaat het prima met jullie: het enige probleem is dat je teveel kippen hebt. Hopelijk hebben jullie een erg goede reis naar Nieuw-Zeeland en we zien al uit naar het volgende verhaal.

• 09 Maart 2009 - 13:09

Jan:

Ik ben een collega van Dineke. Jullie maken wel hele mooie dingen mee. De overgang naar Nieuw-Zeland zal wel groot zijn. Veel pr=lezier in het landschap van Tolkien.

• 09 Maart 2009 - 13:57

Liesbeth Hofman:

Zo te lezen hebben jullie de nodige ervaring opgedaan met het pinnen. Maar goed, de prachtige tripjes heeft dit ongemak vast weer goedgemaakt. Wel leuk om op je 80e zoveel goud te krijgen. Ik weet niet of de koning hier nog lang van heeft kunnen genieten. En knal roze taxi's? 't Ja, roze is wel een van de lente kleuren maar om zo'n kleur auto te hebben! Geniet straks van jullie uitstapjes in Nieuw Zeeland. Ben benieuwd wat daar op jullie pad komt. Groetjes Liesbeth

• 09 Maart 2009 - 15:16

Jorrit:

He reizigers,

Wat een fantastische verhalen weer. En wij zijn zeker wel jaloers op jullie temperaturen. Hier in Nederland is het nu 4 graden zonder zon. Niet echt het weer om verhalen over naar huis te schrijven! Veel plezier in Nieuw-Zeeland!

Groetjes J&A

• 09 Maart 2009 - 20:06

Regina Hilverts:

Hoi Nienke en Tjalling,

Klinkt allemaal erg leuk wat jullie daar allemaal zien en meemaken. Geniet maar in Nieuw Zeeland. Ben benieuwd wat je daar weer allemaal meemaakt.
    Annemarie heeft trouwens een zoon gekregen mocht je het nog niet weten.
    Verder gaat alles hetzelfde hier.

Groetjes Regina

• 09 Maart 2009 - 21:09

Sander Paternotte:

Hallo Tjalling en Nienke,

Volgens mij heeft Tjalling een abonnement op lekke kano's. Ik kan in Zweden, 2007, nog herinneren dat wij ook in een lekke kano zaten.
    Het klinkt allemaal ontzettend leuk en ik wacht op jullie verhalen uit het kiwi-land.

• 10 Maart 2009 - 07:24

Sara & Ben:

Hey wereldreizigers,

Geweldige verhalen... Het zal wel wennen zijn in nieuw zeeland...een heel ander wereld maar inderdaad veel mooie natuur! Geniet ervan en hopelijk zien we ook wat foto's van jullie!

Liefs

• 15 Maart 2009 - 16:43

Esther J.:

Geweldige verhalen, wat een indrukken doen jullie op zeg! En nu zijn jullie in Nieuw Zeeland weer in een totaal andere wereld. Nog heel veel plezier!! enneh ben eigenlijk heel nieuwsgiering wanneer jullie naar peru gaan.. ;) xxx

• 16 Maart 2009 - 18:00

Jan En Susan:

Het is bijna zover.......
    woensdag vertrekken wij ook naar kiwi-land....
    Heerlijk jullie dan weer te zien.

liefs.

• 02 April 2009 - 14:46

Arina:

Hee Nienke en Tjalling,

Ik moet me snel abonneren op jullie avonturen! Sorry voor mijn lange afwezigheid!!!!

Oh, ik ben jaloers op het strand :) (wat minder op het zijn van toeschouwer bij het kotsfestijn). Hier is het ook zonnig en eindelijk lente-achtig. Mensen zijn vrolijk en worden verkouden door hun overenthousiasme :).

Wat een irritant gedoe met die pinautomaat! Dat jullie er nu zo leuk over kunnen vertellen verzacht hopelijk het leed.

Liefs,
    Arina